AHİLİK HAFTASI AĞRI'DA KUTLANDI

AHİLİK HAFTASI AĞRI'DA KUTLANDI
Editör: Söyler Haber
14 Eylül 2021 - 10:58 - Güncelleme: 14 Eylül 2021 - 11:08


AHİLİK HAFTASI AĞRI’DA KUTLANDI

Ahilik Haftası münasebetiyle Ağrı Esnaf ve Sanatkârlar Oda Başkanı Hayatı Aydemir, Doğubayazıt Şoförler ve Otomobilciler Oda Başkanı M. Fatih Tanrıkulu ve Ticaret İl Müdürü V. M. Şakir Pelit ile birlikte Ağrı Valisi Dr. Osman Varol’u ziyaret ettiler.

Vali Varol, yapılan ziyaretten duyduğu memnuniyetini ifade ederek Ahilik Haftasının hayırlı uğurlu olması temennilerde bulunup esnaflara bol kazançlı günler diledi.

Vali Dr. Osman Varol yaptığı konuşmasında “Hayatını kazanmak için sanatını ortaya koyan zanaatkarların ve toplumumuza hizmet sunan esnafın Anadolu toplumunda önemli bir yeri bulunmaktadır. Esnaf ve zanaatkarlarımız mahallelerimizin bekçisi, zor zamanlarda vatandaşlarımızın yardımcısıdır. Ahilik teşkilatı aynı zamanda Anadolu’da dirlik ve düzenin sağlanmasında, birlik ve berberliğin tesisinde de etkin rol üstlenmiş kıymetli bir müessesedir. Esnaf ve sanatkarın piri Ahi Evran Veli’nin 'Akıl ve ahlak ile çalışıp bizi geçen bizdendir.' düsturuyla ticaret ahlakı, yardımlaşma ve dayanışma gibi ilkelere dayanan felsefesi günümüzde de esnaf ve sanatkarlarımıza yol göstermekte, ticaret erbabına kılavuzluk etmektedir." dedi.

Doğubayazıt Şoförler ve Otomobilciler Oda Başkanı M. Fatih Tanrıkulu ve yönetim kurul üyesi Yusuf Özbay, Vali Varol, ile yaptıkları görüşmede; İran’a günibirlikçilerinin neden giriş çıkış yapamadaıklarını dile getirdiler, Vali Varol, yapılan görüşülmeler sonucu komşu ülkemiz İran’ın kabul etmediğini ve İran ile konuşulup bu konu hakkında çalışma yapılacağını ifade etti..

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum