AĞRI VALİSİ VAROL "PROJE DÖNGÜSÜ YÖNETİMİ EĞİTİMİ" PROGRAMINA KATILDI

 AĞRI VALİSİ VAROL "PROJE DÖNGÜSÜ YÖNETİMİ EĞİTİMİ" PROGRAMINA KATILDI
Editör: Söyler Haber
23 Şubat 2021 - 09:54



AĞRI VALİSİ VAROL “PROJE DÖNGÜSÜ YÖNETİMİ EĞİTİMİ” PROGRAMINA KATILDI

Ağrı Valisi Dr. Osman Varol, Valilik koordinesinde düzenlenen, “Proje Döngüsü Yönetimi Eğitimi” açılış programına katıldı.
Ağrı Valisi Dr. Osman Varol’un yanı sıra Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektör V. Prof. Dr. Faruk Kaya, Vali Yardımcısı Ahmet Vezir Baycar, kurum müdürleri, Ağrı Proje Koordinasyon Merkezi proje uzmanları ve kurum kuruluşların proje ofisi personellerinin katılımı ile Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Selçuklu Konferans Salonunda düzenlenen, interaktif eğitime ilimiz merkezinde ve ilçelerinde bulunan kurum ve kuruluşların proje ekipleri ile ilgili personelleri katıldı.
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’mızın okunması ile başlayan program, Ağrı Valiliği Proje Koordinasyon Merkezi Koordinatörü Ela Yıldırım’ın bilgilendirme sunumu ile sürdü.
Bilgilendirme sunumunun ardından girişimcilik, sosyal girişimcilik, sosyal uyum ve gençlik istihdamı konularında çalışmalar yürüten Ulusal Ajans temsilcisi ve Proje Döngüsü Yönetimi Eğitimi Eğitmeni Selahattin Ciritçi söz alarak eğitim süreci hakkında bilgi verdi.
Açılış programında konuşan Vali Varol: “Sürekli değişen ve gelişen dünyamızda kaynakların, hazırlanan projelere belirli bir yarışma usulü ile tahsis edildiği, bu kaynakların projede sunulan program çerçevesinde kullanıldığı bir dönemdeyiz. Proje, ulaşmak istediğimiz hedefler için, elimizdeki insan kaynağını, maddi kaynağı ve zaman dilimini planladığımız basit ve temel bir planlama etkinliğidir. Bizler proje tabanlı çalışma prensibine sahibiz ve bu sebeple Ağrı Valiliği Proje Koordinasyon Merkezini kurduk. Bu merkez ile kurumlarımızın projelerini takip edebiliyor, çalışma süreçlerinin tamamında koordinasyon sağlıyoruz. Biz Serhat Şehri Ağrı’mızın potansiyeline inanıyor, var olan potansiyelleri ortaya koymak noktasında kaynaklarımıza inanarak projeler üretiyor, hayata geçiriyoruz. Bu eğitimin belirlediğimiz çalışma prensibine hizmet ettiğini bilerek, ilimizin potansiyellerini ortaya koyacak projelere vesile olmasını temenni ediyor, tüm katılımcılara başarılar diliyorum.” dedi.
Çeşitli kurum kuruluş ve birlikler tarafından ilan edilen proje çağrılarına başvuruda bulunmak, proje sürecini yürütmek ve tamamlamak noktasında gerekli bilgilerin ilgili paydaşlara sağlanması amacıyla düzenlenen Proje Döngüsü Yönetimi Eğitimi (PDY) ile projelerin fikir aşamasından tamamlanmasına kadar geçen sürede kalite, verimlilik ve etkinliğin en iyi şekilde uygulaması amaçlanmaktadır.
Proje fikrinin, hedef, risk ve faaliyetlerini şeffaf ve analitik bir şekilde özetleyen, “Mantıksal Çerçeve Yaklaşımı” temeline dayanan, yöntem ve sistematik bütünü olan Proje Döngüsü Yönetimi Eğitimi ile katılımcıların; bir ihtiyaç ya da sorunu, proje fikrini olarak tasarlayarak ortaya koyabilme ve soruna ilişkin olarak mevcut durum analizi, sorun analizi, hedef analizi ve strateji analizi yapabilme, projenin özel ve genel amaçlarını, faaliyetlerini, sonuç ve çıktılarını açıkça ortaya koyabilme, analizler doğrultusunda zaman yönetimi ilkeleri doğrultusunda iş planı ve proje faaliyet planı hazırlayabilme, bir fon kaynağı kuruluşun teklif çağrısının beklentilerini ve gereklerini tanımlayarak proje döngüsü yönetimi ve mantıksal çerçeve yaklaşımı ilkeleri doğrultusunda proje teklifi hazırlayabilme yetisine sahip olmaları hedeflemektedir.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum