​​​​​​​Ağrı Valisi Varol, Özel Eğitim Uygulama Okulunu Ziyaret Etti

“Okuyan Şehir Ağrı” projesi kapsamında Özel Eğitim Uygulama Okulunu ziyaret eden Vali Varol, öğrenciler tarafından okunan masalları dinledi.

​​​​​​​Ağrı Valisi Varol, Özel Eğitim Uygulama Okulunu Ziyaret Etti
Editör: Söyler Haber
29 Nisan 2022 - 01:34


Ağrı Valisi Varol, Özel Eğitim Uygulama Okulunu Ziyaret Etti
 
“Okuyan Şehir Ağrı” projesi kapsamında Özel Eğitim Uygulama Okulunu ziyaret eden Vali Varol, öğrenciler tarafından okunan masalları dinledi.

İlkokuldan liseye tüm öğrencilere okuma alışkanlığı kazandırmak amacıyla Valilik himayelerinde Ağrı İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 2021-2022 eğitim öğretim yılında hayata geçirilen “Okuyan Şehir Ağrı” projesi kapsamında çocuklarla bir araya gelen Vali Varol; kendi kültürel kodlarımızı taşıyan, farklı evrenlerin kapısını aralayan ve hayal gücünü geliştiren Anadolu masallarından olan  “Altın Yumurtlayan Tavuk, Kitap Okuyan Ayı, Altın Balta, Tilki ile Eşek, Aslan ile Fare” masallarını okuyan çocuklara eşlik etti.
Okunan masalların ardından çocuklarla masallar üzerine sohbet eden Vali Varol; Anadolu topraklarının kadim kültürünü bünyesinde barındıran; halkın ortak ürünü olarak ağızdan ağıza, kuşaktan kuşağa aktarılan masalların mirasımız olduğunu ifade etti.
Vali Dr. Osman Varol’un, etkinliklerine sık sık katıldığı “Okuyan Şehir Ağrı” projesi kapsamında okullarda Nisan ayına kadar toplam 1 milyon 437 bin 994 kitap okunmuş; tiyatro, drama, münazara, öğrenci-yazar buluşmaları, kompozisyon yarışmaları ve şiir dinletileri gerçekleştirilmiş; okul gazete ve dergileri çıkarılmış; düzenlenen “8 Kitap Bir Öykü” yarışması sonucunda sekiz öyküden oluşan bir kitap basılmış; yarışmalarda dereceye giren ve en çok kitap okuyan 45 öğrenci Ankara’da İçişleri Bakanlığı ev sahipliğinde Anıtkabir, Polis Müzesi, Millet Kütüphanesi, 1. ve 2. Türkiye Büyük Millet Meclisi binasını ziyaret ederek İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile makamında bir araya gelmiştir.
Çeşitli faaliyetlerle zenginleştirilmiş olan “Okuyan Şehir Ağrı” projesinin başarıyla yürütüldüğünü görmekten büyük bir memnuniyet duyduğunu belirten Vali Varol, geleceğin mimarı olan öğretmenler ile ettiği sohbetin ardından ziyaretini noktaladı.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum