​​​​​​​Ağrı Valisi Dr. Osman Varol,15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

​​​​​​​Ağrı Valisi Dr. Osman Varol,15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
Editör: Söyler Haber
15 Temmuz 2022 - 09:25




Ağrı Valisi Dr. Osman Varol,15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

 

“Bugün, aziz milletimizin iradesine yönelik 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleştirilen hain silahlı darbe girişiminin bozguna uğratılmasının ve tarihimizin en önemli dönüm noktalarından birinin yıl dönümüdür.

Aziz milletimizin birlik ve beraberliğine kasteden, FETÖ/PDY ihanet güruhu tarafından millî iradeye ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti ile   hükûmetine   yönelik   gerçekleşen   hain   darbe girişimi üzerinden altı yıl geçti.

 

Türk milletinin yeniden dirilişinin ve adeta şahlanışının destanı olan bu mücadelede; rengini şehitlerimizin kanından alan Ay-Yıldızlı al bayrağımızın gölgesi altında sonsuza kadar hür ve bağımsız yaşamaya ant içmiş aziz milletimiz, 15 Temmuz gecesi yurdun dört bir köşesinde meydanlarda tanklara, bombalara, kurşunlara göğsünü siper etmiş, bu hain girişimi vatansever güvenlik güçlerimizle birlikte canlarını vererek, kanlarını dökerek engellemiştir. Tankın, topun, uçağın, modern silahların millet iradesinin karşısında bir şey ifade etmediğini, milletimizin tıpkı Çanakkale’de, İstiklal Harbi’nde olduğu gibi topyekûn vatan ve bayrak aşkıyla dolu sineleriyle, yeri geldiğinde bir kez daha kahramanlık destanı yazarak vatanını ne pahasına olursa olsun koruyacağını ve bu uğurda gözünü kırpmadan gazi ve şehit olabileceğini göstermiştir.

 

15 Temmuz’da vatan, demokrasi ve bağımsızlık uğruna mücadele veren kahraman insanımız, asırlar öncesinde olduğu gibi yine aynı kararlılıkla yaşadığı toprakları ve şanlı tarihini korumanın, istikbalinin yegâne unsuru olduğunu tüm dünyaya haykırmıştır.

 

Geçmişinde olduğu gibi bugün ve gelecekte de aziz milletimiz; nereden gelirse gelsin açıkça veya haince yapılan bütün saldırıları ve düşmanca kalkışmaları, 15 Temmuz’da olduğu gibi, daima ortadan kaldıracak inanç, cesaret, iman ve kararlılığa sahip olarak hür, bağımsız ve aydınlık yarınlara doğru ilerlemeye devam edecektir.

 

Bu duygu ve düşüncelerle 15 Temmuz darbe girişimi karşısında açık ve net bir şekilde milli iradeden, meşru hükümetten ve demokrasiden yana tavır koyan Ağrılı vatandaşlarımıza ve aziz milletimize şükranlarımı sunuyorum. Milli irademize ve demokrasimize sahip çıkmak için gövdesini siper eden, kalpleri iman ve ülke sevgisiyle dolu; “Vatan, Millet, Bayrak, İstiklal” ve bütün mukaddes değerleri uğruna gözlerini kırpmadan canlarını feda eden tüm 15 Temmuz Milli İrade ve Demokrasi Zaferi Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimizi şükran ve minnetle anıyorum.”


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum