"AĞRI'NIN YÜZÜ" KİTAP LANSMAN'I AĞRI'DA BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

"AĞRI'NIN YÜZÜ" KİTAP LANSMAN'I AĞRI'DA BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ
Editör: Söyler Haber
13 Mart 2022 - 17:17 - Güncelleme: 13 Mart 2022 - 21:00
 

“AĞRI’NIN YÜZÜ” KİTAP LANSMAN’I
AĞRI’DA BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

Ağrı’ya iz bırakan 100 kişinin yaşam hikayesini kaleme alarak kitaplaştıran Kültür ve Turizm İl Müdür Yardımcısı Erkan Kösedağ’ın, “Ağrı’nın Yüzü” kitap lansman’ı Ağrı Baro Binasında yoğun katılım sağlandığı bir tanıtım ile gerçekleşti.

Ağrı’nın Yüzü isimli kitabının lansman programına; Ağrı Valisi Dr. Osman Varol, Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi, Çevre eski Bakanı Mehmet Ziyattin Toker, AK Parti Ağrı İl Başkanı Av. Halil Özyolcu, Ağrı eski Milletvekili Fatma Salman, Ağrı İl Emniyet Müdürü Nihat Özen, Diyadin Kaymakamı Alper Balcı, Taşlıçay Belediye Başkanı İsmet Taşdemir, Tutak Belediye Başkanı Bülent Duru, Hamur Belediye Başkanı Cezmi Ergül, Eleşkirt Belediye Başkanı Ramazan Yakut, TTF Başkanı Cengiz Durmuş, Ağrı Baro Başkanı Salih Aydın, Ağrı Dağı Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sıddık Söyler, İş İnsanı Seyit Ateş,AICU Rektör Yrd. Prof. Dr. Faruk Kaya, IC Vakfı Müdürü Meral Dinçer, Siyasi Parti Başkanları, STK Başkanları, Kamu Kurum Müdürleri, Ağrılı iş insanları katılım sağladılar.

Program sunuculuğunu yılların tecrübesi 30 yıl boyunca Ağrı’da tüm resmi programları sunan, Halk Eğitim emekli Müdürü Aydın Kasar’ın yaptığı ve kendine has yazdığı şiirlerini okuması programa ayrı bir renk ve hava kattı.

Ağrı’nın Yüzü kitabı Lansman’ında Ağrı Valisi Dr. Osman Varol, Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi, Çevre eski Bakanı Mehmet Ziyattin Toker, Ağrı eski Milletvekili Fatma Salman, AICU Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Faruk Kaya, TTF Başkanı Cengiz Durmuş, Ağrı Baro Başkanı Salih Aydın, İş İnsanı Seyit Ateş, IC Vakfı Müdürü Meral Dinçer ve kitabın yazarı Erkan Kösedağ birer konuşma yaptılar.

Ağrı’nın Yüzü kitabı yazarı Erkan Kösedağ, açılış konuşmasında; yazarlığa başlama serüvenini anlatarak “Ağrı’ya ait yalnızca tarihi değerler bulunmuyor. Bir kenti kent yapan esas önemli unsur o kentte yaşayan insanlardır. Hz. Nuh olmasaydı gemisinin, İshak Paşa olmasaydı sarayının, Ahmed-i Hani olmasaydı türbesinin bir anlamı olmazdı. İşte bu sebeple kenti kent yapan ana unsur olan insanlarını kaleme aldım. Elbette ki Ağrı yüz isimden ibaret değil. Bunun fakrındayım. Kitabın dışında tuttuğumuz ve yazamadığım tüm Ağrılılardan özür diliyorum” dedi.

Kitabın Lansman’ına misafir olarak katılan eski Çevre Bakanı Mehmet Ziyaettin Tokar, Ağrı Havalimanını Ağrı’ya kazandırdığı anısını anlattı. İş İnsanı Seyit Ateş, Ağrı’nın zor coğrafyasında yaşadığı zorlukları, Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş, ülke sporuna Ağrılı bir birey olarak hizmet etmekten mutlu olduğunu, IC Vakfı Müdürü Meral Dinçer, Avukatına yaptığı vasiyetinde vefat ettiğimde beni Ağrı’ya gömün demesi salonda bulunan davetliler arasında büyük alkış aldı.


Programda kitapda yer alan ve edebiyete intikal eden büyüklerinin çocuklarının yaptıkları konuşmalarda, Ağrı Eski Milletvekili Fatma Salman'ın babası Şeyh Ahmet Salman’ı (ŞEX EHO)’yu anlatırken hem kendisi hem de salonda bulunan katılımcılar tarafından duygulu anlar yaşandı.

Diyadin Erbani Korosu ve Mehmedı Agiri dengbejinin Türkçe ve Kürtçe ezgilerinin seslendirdiği programda, Ağrı’ya değer katarak kitapta yer alan önemli isimleri konu alan sinevizyon gösterimi gerçekleştirildi.

Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi: Ağrı’nın aziz insanları diye söze başlayıp Doğan Cüceloğlu’nun bir hikâyesinden benzetme yaparak ve “İnsan vasfı ne olursa olsun ceketini akşam evinde astığında, üzerindeki tüm vasıfları bırakmış oluyor. Bir tek Ağrılı olma vasfı kalıyor. Bu sebeple hepimizin Ağrı değeri üzerinden hareket etmesi gerekiyor. Ağrı ilinde hizmetleri ve anıları ile iz bırakmış yüz kişinin yaşam hikayelerinin kaleme alındığı “Ağrı'nın Yüzü” isimli kitabında yer alan şahıslardan birçoğu Ağrı için çok büyük değerlere sahip insanlardır. Siyasi, ekonomik ve kanaat önderlerinden olan büyüklerimizdir. Memleketimize taş üstüne taş koyanda Allah razı olsun. Bu şahsılardan edebiyata intikal edenlere rabbim rahmet eylesin. Kalanlara da sağlık ve afiyetler diliyorum. Kitabın yazarı Erkan Kösedağ kardeşimi emeklerinden dolayı tebrik ediyorum.” dedi

Vali Varol: Kent kültürü için gereken tüm faktörlere ve büyük bir potansiyele sahip olan Ağrımıza farklı alanlarda katkı sunan insanların kendilerinin ve emanetlerinin tanıtıldığı, ilimizim değerlerinin formülize edildiği kıymetli bir eserin ortaya koyulduğunu görüyoruz. Burada siyaset, iş insanı, kanaat önderleri ve Ağrı halkının tamamı burada, ben bu tabloyu gördüm çok memnun kaldım.  Ağrı’da birlik ve beraberliğin yalnızca bu salonda veya bu tip programlarda olmaması gerekiyor. Ağrı olarak birlik ve beraberlik gücümüzü her yerde ortaya koymamız lazım. Ağrı olarak ne zam bir olduğumuzda Ağrı’ya gelmeyecek hiçbir hizmet kalmayacaktır. Ağrı’nın hak ettiği yatırımları ve hizmeti birlikte alabileceğimiz bir sinerji ortaya koymalıyız dedi

Ebediyete intikal eden Ağrılı hemşehrilerimiz için İl Müftüsü Murat Sarı tarafından dualar okunması ardından, Ağrı’nın Yüzü kitabının lansman’ı çekilen hatıra fotoğraflarıyla sona erdi.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum