Ağrı'nın Düşman İşgalinden Kurtuluşu'nun 104'üncü Yıl Dönümü Dolayısıyla Program Düzenlendi

Ağrı'nın Düşman İşgalinden Kurtuluşu'nun 104'üncü Yıl Dönümü Dolayısıyla Program Düzenlendi
Editör: Söyler Haber
15 Nisan 2022 - 20:57 - Güncelleme: 15 Nisan 2022 - 21:03



Ağrı’nın Düşman İşgalinden Kurtuluşu’nun 104’üncü Yıl Dönümü
Dolayısıyla Program Düzenlendi

Ağrı’nın Düşman İşgalinden Kurtuluşu’nun 104’üncü Yıl Dönümü dolayısıyla program düzenlendi.

Abide Meydanında Bulunan Atatürk Anıtı’na Çelenk Sunuldu
Serhat şehri Ağrı’nın Düşman İşgalinden Kurtuluşu’nun 104’üncü Yıl Dönümü dolayısıyla düzenlenen program, Abide Meydanında bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk sunma töreni ile başladı.
Çelenk sunumunun ardından saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunması ile şanlı bayrağımız göndere çekildi.
Düzenlenen törende, Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, vatanını canından aziz bilen tüm şehitlerimiz, ebediyete intikal eden gazilerimiz rahmet ve saygıyla; hayatta olan kahraman gazilerimiz ise minnet ve şükranla anıldı.
Kültür ve Kongre Merkezinde Kutlama Programı Düzenlendi
15 Nisan Ağrı’nın Düşman İşgalinden Kurtuluşu’nun 104. Yıl Dönümünü kutlamak üzere Kültür ve Kongre Merkezinde, Alpaslan Ortaokulu öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan kutlama programı düzenlendi.
Cumhuriyetimizin kurucusu, ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve ebediyete irtihal etmiş tüm silah arkadaşlarının manevi huzurunda saygı duruşu, akabinde İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan kutlama programında günün anlam ve önemine binaen konuşan Vali Varol: “Bu topraklarda bin yılı aşkın süredir mücadele içerisindeyiz. Paylaştığımız ortak tarihin ve sahip olduğumuz ortak değerlerin bize verdiği güçle dün olduğu gibi bugün de dünya medeniyetlerinin doğduğu bu cennet topraklarda bizleri istemeyen güçlerle mücadele ediyoruz. Bu coğrafyada çok büyük acılar ve sıkıntılar yaşandı. Diz çöktürülmek istenen milletimiz kolay kolay pes etmeyeceğini tüm dünyaya hatırlatarak milli mücadele başlattı.  İmkansızlıklar ve yokluk içerisindeki milletimiz yeri geldiğinde aç kaldı ama onurunu, namusunu, şerefini, bayrağını ve ezanını muhafaza etmek için canını ortaya koydu. Bundan 104 yıl önce Ağrımızda yerel halk bu bölgede muhafaza edilmiş olan küçük bir ordu kuvveti ile beraber bu cennet toprakları düşman işgalinden kurtardı. İstiklalini ve istikbalini korumak isteyen bir milletin karşısında hiçbir gücün duramayacağını göstermiş olan ecdadımızla ne kadar gurur duysak azdır. Unutulmamalıdır ki kurtuluş günleri bu coğrafyaya vurulmuş olan mühürlerdir. Hiç kimsenin icazeti ile devlet olmayan devletimiz, ecdadımızın mücadelesiyle kurulmuş, bu topraklar şehitlerimizin kanlarıyla bize vatan kılınmıştır. Mücadelesiyle, sömürülen milletlere örnek olan ecdadımız dünyanın geldiği bu noktaya büyük katkı sağlamıştır. Bugün bu coğrafyada mücadelemiz henüz bitmiş değildir. Yarın da bitmeyecek olan bu mücadelede bizlere düşen ise sahip olduğumuz değerleri, milli mücadelemizi, milletimizin azim ve kararlılığını unutmadan yaşamak, bizden sonraki kuşaklara aktararak yaşatmaktır.” dedi.
Konuşmaların ardından program “Geçmişten Günümüze Ağrı ” adlı sinevizyon ve “15 Nisan ” adlı oratoryo gösterisiyle sürdü.
Valiliğimiz himayelerinde, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, 15 Nisan Ağrı’nın Düşman İşgalinden Kurtuluşu’nun 104. Yıl Dönümü dolayısıyla düzenlenen ilkokullar arası resim, ortaokullar arası şiir ve liseler arası kompozisyon yarışmaları ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünce düzenlenen “Kurtuluş Koşusu” yarışmalarında dereceye giren öğrenci ve sporculara ödül takdimi gerçekleştirildi.
Türk Yıldızları, Selamlama Gösteri Uçuşu Gerçekleştirdi
15 Nisan Ağrımızın kurtuluşu dolayısıyla Ağrı Millet Bahçesi’nde, Türk Yıldızları, "Selamlama Gösteri Uçuşu" gerçekleştirildi. Al Bayrağımızın renklerini semaya kazıyan “Gökyüzünün Çelik Kartalları” Türk Yıldızları’nın, kurtuluş gününün coşkusunu yaşattığı selamlama uçuşunun ardından program sona erdi.
Yaşlısı, genci, kadını ve erkeğiyle, birlik ve beraberlik içinde, hürriyet ve bağımsızlık aşkıyla yazılan kurtuluş destanının 104’üncü yıl dönümü münasebetiyle düzenlenen programa Valimiz Dr. Osman Varol’un yanı sıra kahraman Gazilerimiz, 12. Mekanize Piyade Tugay Komutan V. Albay Yaşar Aydın, Belediye Başkanı Savcı Sayan, Ağrı Cumhuriyet Başsavcısı Mehdi Can, İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, Vali Yardımcıları, İl Jandarma Komutan V.  Albay Metin Günal, İl Emniyet Müdür V. Mehmet Duran, kurum ve kuruluş müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, vatandaşlarımız, geleceğimizin teminatı olan kıymetli çocuklarımız ve basın mensupları katıldı.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum