Ağrı'lı Cengiz Yiğit'in kanı yerde kalmadı

Ağrı Hamur doğumlu şehit infaz koruma memuru Cengiz Yiğit'in kanı yerde kalmadı: Hainler yakalandı

Ağrı'lı Cengiz Yiğit'in kanı yerde kalmadı
Editör: Söyler Haber
18 Eylül 2022 - 12:00 - Güncelleme: 18 Eylül 2022 - 12:10
 

SÜLEYMAN SOYLU "ŞEHİDİMİZİN KANI YERDE KALMADI"


Şehit infaz koruma memuru Cengiz Yiğit'in kanı yerde kalmadı: Hainler yakalandı

Bursa’da 20 Nisan 2022’de cezaevi servis aracına yönelik gerçekleştirilen bombalı saldırıda Ağrı Hamur doğumlu Cengiz Yiğit, şehit olmuştu.

Bombalı saldırının failleri olan MLKP FESK hücresi 2 kadın, 1 erkek örgüt mensupları yakalandı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Şehidimiz Cengiz Yiğit’in kanı yerde kalmadı. Peruk da taksanız, sahte kimlik de çıkarsanız, kaçamazsınız, Türk Polisi yakalar" dedi.

Bursa'nın Osmangazi ilçesinde 20 Nisan 2022'de cezaevinde görevli infaz koruma memurlarının servis aracına yönelik terör saldırısında otobüsteki infaz koruma memurlarından 36 yaşındaki Cengiz Yiğit şehit oldu, 7 personel ise yaralandı.

DİKİLİ'DE YAKALANDILAR
Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı koordinesinde İstanbul, İzmir, Bursa ve Balıkesir'de gerçekleştirilen çalışmalardan İzmir Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen operasyonda MLKP FESK hücresi 2 kadın, 1 erkek örgüt mensupları Dikili'de yakalandı.
İzmir'deki operasyonla bağlantılı olarak Balıkesir'de bir hücre evine operasyon düzenlendi. Evde El Yapımı Patlayıcı malzemeler çıktı. Bursa'da ceza infaz memurlarını taşıyan servis aracına yönelik bombalı eylemde kullanılan EYP'lerin de bu hücre evinde hazırlandığı değerlendiriliyor.

"ŞEHİDİMİZİN KANI YERDE KALMADI"
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Şehidimiz Cengiz Yiğit'in kanı yerde kalmadı. 20 Nisan'da infaz koruma memurlarımızı taşıyan servis aracının geçişinde EYP ile saldıran MLKP mensubu hainler, kılık değiştirme başta olmak üzere tüm kamufle çabalarına rağmen, Polislerimizin uzun süreli takibi ile bugün yakalandı. Peruk da taksanız, sahte kimlik de çıkarsanız, kaçamazsınız, Türk Polisi Yakalar" ifadelerini kullandı.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum