AĞRI İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜNÜN ÇALIŞMALARI

AĞRI İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜNÜN ÇALIŞMALARI
Editör: Söyler Haber
11 Kasım 2020 - 02:48
MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ TEKİN, SELÇUK ORTAOKULUNDAKİ ‘DİL SOKAĞI’NI GEZDİ
 
İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başlatılan “Dil Sokağı” projesi kapsamında Selçuk Ortaokulunda görev yapan öğretmenlerce, okul koridorunun duvarları dil görselleri ile donatıldı. Okulu ziyaret eden Milli Eğitim Müdürü Tekin, ‘Dil Sokağı’nı gezerek bilgi aldı.
İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başlatılan “Dil Sokağı” projesi kapsamında il genelindeki ortaokul ve liselerin okul duvarları görsel sanatlar öğretmenlerince dil görselleri ile donatılıyor. Projeyle öğrencilerin dili otantik bir ortamda kullanmalarını sağlamak amacıyla sokağa masalar ve sandalyeler konulacak; öğrencilerinin hedef dilde diyaloglar gerçekleştirebileceği köşeler hazırlanacak. Proje kapsamında, Selçuk Ortaokulunu ziyaret eden İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Faruk Tekin, okulda görev yapan öğretmenler tarafından okul koridorunun duvarlarının dil görselleri ile donatıldığı dil sokağını gezerek bilgi aldı. Daha sonra öğretmenlerle bir araya gelen İl Milli Eğitim Müdürü Tekin, öğretmenlerle bir süre sohbet etti. Dil sokağında emeği geçen okul idarecilerini ve öğretmenlere teşekkür eden İl Milli Eğitim Müdürü Tekin, il genelindeki ortaokul ve liselerde ‘Dil Sokağı’ projesini başladıklarını dile getirdi. Proje hakkında bilgi veren İl Milli Eğitim Müdürü Tekin,”Yabancı Dil öğretimi ülkemizde her zaman geliştirilmeye çalışılan bir alan olarak gündeme gelmiştir. Son yıllarda gerek müfredatta yapılan değişiklerle, gerek öğretmenlerimizin uyguladığı bireysel tekniklerle ülkemizde yabancı dil öğretimi zenginleştirilmeye ve öğrencilerimizin yabancı dil öğretimine olan bakış açısı olumlu yönde değiştirilmeye çalışılmaktadır. Dil Sokağı Projesi ile öğrencilere bu ortamı sağlanmak istiyoruz. Projemiz ile okulda bulunan bir koridora kurulan sokakta duvarlar öğrenciler ve öğretmenlerin yardımıyla hedef dil görselleri ile donatılacaktır. Öğrencilerin dili otantik bir ortamda kullanmalarını sağlamak amacıyla sokağa masalar ve sandalyeler konulacak; öğrencilerimizin hedef dilde diyaloglar gerçekleştirebileceği köşeler hazırlanacaktır. Bu bağlamda; projemiz il genelinde görev yapan yabancı dil öğretmenleriyle iş birliği içerisinde tüm ortaokul ve liselerde “Dil Sokağı” kurulması planlanmıştır. Dil Sokağı öğrencilerimize okullarda öğrenmekte oldukları yabancı dilleri aktif bir şekilde kullanma ortamı yaratacaktır. 2019-2020 Eğitim Öğretim Yılında uygulanan projemiz ile il merkezimize bağlı 22 okulda Dil Sokağı oluşturulmuştur. Projemizin 2020-2021 Eğitim Öğretim yılında il merkezi ve 7 ilçede bulunan tüm ortaokul ve liselerde yaygınlaştırılması hedeflenmektedir”dedi.
Projenin amacı ve hedeflerini anlatan İl Milli Eğitim Müdürü Tekin,” Amacımız öğrencileri yabancı dil öğretimine motive etmektir. Otantik materyallerle öğrencilerin birden fazla duyu organını harekete geçirerek öğrenciler de kalıcı öğrenmeyi desteklemektedir. Öğrencilerin hedef dili üretmesini sağlayacak ortam yaratmaktır. Öğrencilerin hedef dile maruz kalarak daha çabuk edinmesini,  gerçek hayattaki durumlarda öğrencilerin kendilerini daha güvende hissetmelerini sağlayacaktır. Otantik materyal kullanımı ile yetkinlik ve performans arasındaki boşluğu doldurmak hedeflenmektedir”diye konuştu.     
ETÜT MERKEZİ PROJESİ” DEĞERLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI
 
İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Faruk Tekin’in Başkanlığında, daha önceden dershanede çalışan ve kadroya atanan öğretmenler ile “Etüt Merkezi Projesi” değerlendirme toplantısı düzenledi.
Milli Eğitim Müdürlüğü konferans salonunda düzenlenen toplantıya İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Faruk Tekin, Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Sebih Özden ve daha önceden dershanede çalışan ve kadroya atanan öğretmenler katıldı. İl Milli Eğitim Müdürü Tekin, kentin merkezi sınavlardaki akademik başarısını arttırmak, öğrencilerin ücretsiz olarak eğitim alacakları, kaynak temini sağlayacakları bir merkez oluşturmak, sınavlara hazırlık süreci hakkında yönlendirme ve bilgilendirmeler yapmak amacıyla kurulacak olan etüt merkezi hakkında daha önceden dershanede çalışan ve kadroya atanan öğretmenlerle istişare toplantısı gerçekleştirdi. Dilek ve temennilerinin ardından toplantı sona erdi. 
AĞRILI FEDAKAR ÖĞRETMEN ATIK MALZEMESİ TOPLAYARAK BİLGİSAYAR SINIFI AÇTI
 
İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde bulunan AR-Ge Şubesinden görevli öğretmen İsmail Fil tarafından geri dönüşüme kazandırdığı elektronik atıklarla yeni bilgisayar oluşturarak Kuva-i Milliye İlkokulu’na bilişim sınıfı kazandırdı.
İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde bulunan AR-Ge Şubesinden görevli öğretmen İsmail Fil ve öğrencileri tarafından elektronik atıklar toplanarak yeni bilgisayarlar yapıldı.  İsmail Fil atık malzemelerden oluşan bilgisayarlarla ihtiyacı olan Kuva-i Milliye İlkokulu’na bilişim sınıfı oluşturdu. Ayrıca, öğretmen İsmail Fil tarafından Mehmet Şerafettin Yaltkaya İlkokuluna 7 bilgisayarlı bir bilişim sınıfı kazandırıldı. Kuva-i Milliye İlkokulu’nda 15 bilgisayardan oluşan bilişim sınıfının açılışını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Faruk Tekin, bilişim sınıfını gezerek öğretmen İsmail Fil’den bilgi aldı. Emeği geçen başta öğretmen İsmail Fil ve öğrencilere teşekkür eden İl Milli Eğitim Müdürü Tekin, daha sonra öğretmenlerle bir araya geldi. Öğretmenlere her zaman kapılarının açık olduğunu belirten İl Milli Eğitim Müdürü Tekin, öğretmenlik mesleğinin önemine dikkat çekti. Öğretmenlerin istek ve taleplerini dinleyen İl Milli Eğitim Müdürü Tekin, öğretmenlerle bir süre sohbet etti.
MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ TEKİN, BEDEN EĞİTİMİ ÖĞRETMENLERİYLE BİR ARAYA GELDİ
 
İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Faruk Tekin, kentteki ortaokul ve liselerde görev yapan beden eğitimi öğretmenleriyle bir araya geldi.
İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Faruk Tekin başkanlığında, Halk Eğitim Merkezi salonunda kentteki ortaokul ve liselerde görev yapan beden eğitimi öğretmenleri ile zümre istişare toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıda, öğrencileri sportif faaliyetlere yönlendirmek, yeteneklerini keşfetmek, milli sporcular yetiştirmek, kentte yapılacak proje ve çalışmalar ele alındı.  Beden eğitimi dersi ve beden eğitimi öğretmenlerinin önemine değinen İl Milli Eğitim Müdürü Tekin, çocukların daha çok spora kazandırılmasında beden eğitim öğretmenlerine büyük görev düştüğünü belirtti. Toplantıda ayrıca beden eğitimi öğretmenlerinin dilek ve talepleri de dinlendi.
MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ TEKİN, GÖRSEL SANATLAR BRANŞI ÖĞRETMENLERİYLE BULUŞTU
 
İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Faruk Tekin, kentteki ortaokul ve liselerde görev yapan görsel sanatlar branşı öğretmenleriyle  buluştu.
İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Faruk Tekin'in başkanlığında kentteki orta okul ve liselerde görev yapan görsel sanatlar branşı öğretmenleri zümre istişare toplantısı düzenlendi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü konferans salonunda düzenlenen toplantıda, öğrencilerin yaratıcılığını geliştirmek, algısal yetilerini geliştirmek, zihinsel yetilerini görsel biçimler yoluyla ifade etmelerini sağlamak ve kendilerini özgürce ifade etmelerini sağlamak amacıyla görsel sanat öğretmenleri ile görüş alışverişinde bulunuldu. Kente yapılacak çalışmaların görüşüldüğü toplantıda, kültür ve sanat alanında yapılacak etkinlik ve proje çalışmalarına öğretmenlerin teşvik edilmesi görüşüldü. Görsel sanatlar branşı öğretmenlerinin dilek ve temennilerinin dinlenmesinin ardından toplantı sona erdi. 
Ağrı’da müzik öğretmenleri zümre toplantısı yapıldı
 
Ağrı İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Faruk Tekin’in başkanlığında müzik öğretmenleri zümre istişare toplantısı düzenlendi.
Ağrı İl Milli Eğitim Müdür Mehmet Faruk Tekin, müdürlük konferans salonunda kente görev yapan müzik öğretmenleri ile bir araya geldi. Müzik öğretmenleri ile istişare eden İl Milli Eğitim Müdürü Tekin, “Öğrencilerimizi yetiştirme sürecinde müzikle ilgili davranışlar geliştirmek ve kazandırmak, sanatsal bir duyarlılık kazandırmak, kültürümüzü yaşatmak ve genç nesile aktarma da yapılabilecek çalışmaları müzik öğretmenleri ile beraber yapmalıyız. Öğrencilerimiz ile ülkemizde ve dünyada müzikle ilgili meydana gelen gelişmeleri takip ederek öğrencilerimizin yetiştirilmesi konusunda elimizden gelenin fazlasını yapmalıyız. Kültür ve sanat alanında ilimizde yapılabilecek proje ve etkinlik çalışmaları hususunda siz değerli  öğretmenlerimizin  teşvik edilmesi ve sizlerin görüşleri bizler için önemlidir. Kısa zamanda diğer branş  öğretmenleriyle de bir araya geleceğiz ”dedi. 





 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum