AĞRI DAĞI BÖLGESİNDE İHA, SİHA VE SKORSKY HELİKOPTERLERİ İLE TATBİKAT

Ağrı İl Jandarma Komutanlığında görevli komandolar, Türkiye'nin en yüksek noktası Ağrı Dağı'nda kış öncesi "ara bul yok et" parolasıyla operasyonlar düzenliyor.

AĞRI DAĞI BÖLGESİNDE İHA, SİHA VE SKORSKY HELİKOPTERLERİ İLE TATBİKAT
Editör: Söyler Haber
02 Kasım 2022 - 20:37 - Güncelleme: 02 Kasım 2022 - 20:48


AĞRI DAĞI BÖLGESİNDE İHA, SİHA
VE SKORSKY HELİKOPTERLERİ İLE TATBİKAT

Ağrı Dağı bölgesinin hakim noktalarında komandolar, İnsansız Hava Aracı ve Silahlı İnsansız Hava Aracı ayrıca Skorsky Helikopterlerin destekleriyle tatbikat yaptılar.

Başta Ağrı Dağı olmak üzere Tendürek ve bölgenin hakim noktalarında Ağrı İl Jandarma Komutanlığında görevli komandolar, teröristlerin korkulu rüyası olmaya devam ediyor.

Ağrı İl Jandarma Komutanlığında görevli komandolar, Türkiye'nin en yüksek noktası Ağrı Dağı'nda kış öncesi "ara bul yok et" parolasıyla operasyonlar düzenliyor.

İran sınırından başta terör örgütü mensupların, göçmen ve sigara kaçakçılığı ile uyuşturucu sevkiyatlarına karşı, ülkeye geçişleri ve en önemlisi Ağrı Dağı ve Tendürek Dağı'nda terörle mücadelede kış üslenmesinin engellemesine yönelik faaliyetlerini sürdüren komandolar kırsalda yoğun mesai yapmaktadırlar.

Ülkenin her yerinde zorlu operasyonlara imza atan, her zaman hazır olmak için eğitimlerini aksatmayan ve Ağrı Dağı bölgesinin hakim noktalarında teyakkuzda olan komandolar, İHA, SİHA ve Skorsky helikopterlerin desteği ile bir tatbikat yaptı.

Şu sıralar kış öncesi Ağrı Dağı bölgesinde terör örgütü PKK'ya yoğun operasyonlar yürüten komandolar, yüksek rakımda zorlu arazi koşullarına sahip bölgeleri didik didik tarıyor.

Kayalık, yüksek tepeler ve derin vadilerle çevrili bölgede her türlü olumsuz hava koşullarında dahi görevini sürdüren kahraman Mehmetçik, özel eğitimli dedektör köpekler ve teknolojinin her türlü imkanından da yararlanıyor.

Teröristlerin kaçış güzergahlarının denetim altında tutulması amacıyla Doğubayazıt 1. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı pistinden kalkan ve içinde teçhizatlı timin bulunduğu Skorsky helikopter operasyonlara havadan destek vermektedir.

ASELSAN'ın geliştirdiği gece ve gündüz görüşlü son teknoloji termal kameraları kullanan komandolara, zaman zaman İnsansız Hava Aracı ve Silahlı İnsansız Hava Aracı havadan destek sağlamaktadır.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum