Ağrı'da Vali Dr. Osman Varol'un katılımıyla "Yunus'un İzinden" Sedat Anar Konseri düzenlendi.

Ağrı'da Vali Dr. Osman Varol'un katılımıyla "Yunus'un İzinden" Sedat Anar Konseri düzenlendi.
Editör: Söyler Haber
25 Ekim 2021 - 23:56


Vali Dr. Osman Varol'un katılımıyla "Yunus’un İzinden" Sedat Anar Konseri düzenlendi.

Türk dili ve kültürünün en önemli şahsiyetlerinden Yunus Emre’nin vefatının 700. yıl dönümü olması münasebetiyle UNESCO tarafından anma ve kutlama yıl dönümleri arasına alınması ile 2021 yılı Cumhurbaşkanlığımız tarafından “Yunus Emre ve Türkçe Yılı” olarak ilan edilmiş; Türkçemizin medeniyet dili kimliğiyle bir kez daha dünyaya duyurulması amacıyla ülkemizde ve dünyanın çeşitli ülkelerinde Kültür ve Turizm Bakanlığımızca çeşitli etkinlikler gerçekleştirilmiştir. Bu kapsamda çeşitli programların yapıldığı ilimizde bugün ise “Yunus’un İzinden“ Sedat Anar Konseri düzenlendi.

Kültür ve Turizm Bakanlığımızın destekleriyle, Yunus Emre Enstitüsünün katkılarıyla düzenlenen konser, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Osmanlı Konferans Salonunda gerçekleştirildi. Valimiz Dr. Osman Varol'un yanı sıra Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Faruk Kaya, kurum müdürleri, akademisyenler, öğrenciler ve vatandaşlarımızın katılımıyla düzenlenen konserde Yunus Emre'nin şiirleri sanatçı Sedat Anar ve Selahattin Anar tarafından tasavvufi bir biçimde yorumlandı. Ardahan ve Kars'ın ardından ilimizde düzenlenen; Van, Bitlis ve Muş'ta da yapılması planlanan konser ile tasavvuf edebiyatının en büyük şairi, Türk şiir dilinin yüksek düzeyde ilk örneklerini sunma başarısını gösteren Yunus Emre, eserleri ile bir kez daha yad edildi.
 
Konserin ardından konuşan Vali Dr. Osman Varol: "Anadolu, Türk İslam medeniyetinin ruhunun üflendiği yerdir. Vefatının 700. yıl dönümünde farklı etkinliklerle andığımız Yunus Emre bir tarafta, Hacı Bektaş-ı Veli bir tarafta, Mevlana Celaleddîn-i Rûmî bir tarafta.. Bundan bir buçuk yıl önce Pir Hamdullah Efendi ile komşu iken bugün bu bölgeye irfanını yayan, çok önemli bir alim olan Ahmed-i Hani Hazretlerine komşuyuz. Bu durum aslında Anadolu topraklarının manevi açıdan ne kadar bereketli olduğunun örneklerinden bir tanesidir.  Bu konser ile değerlerimizi ve zenginliğimizi bizlere gönülden icralarıyla sunan kıymetli sanatçılarımıza teşekkür ediyorum." dedi.

Program plaket takdimi ve günün anısına çekilen fotoğrafının ardından sona erdi.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum