Ağrı'da Spor Aşkı Engel Tanımaz

Ağrı Valisi Dr. Osman Varol’un katılımıyla, Spor Aşkı Engel Tanımaz Projesi kapsamında “Spor Malzemesi Dağıtım Töreni” düzenlendi.

 Ağrı'da Spor Aşkı Engel Tanımaz
Editör: Söyler Haber
01 Haziran 2022 - 20:29



Ağrı’da Spor Aşkı Engel Tanımaz Projesi Kapsamında
Spor Malzemesi Dağıtım Töreni Düzenlendi

Ağrı Valisi Dr. Osman Varol’un katılımıyla, Spor Aşkı Engel Tanımaz Projesi kapsamında “Spor Malzemesi Dağıtım Töreni” düzenlendi.

Cumhurbaşkanlığı himayesinde, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı koordinasyonunda hayata geçirilen "Spor Aşkı Engel Tanımaz" projesi çerçevesinde, 81 ilde 500 özel eğitim okuluna farklı engel gruplarının kullanımına sunulmak üzere üretilen spor malzemesini taşıyan tırın Ağrı’ya ulaşmasının ardından spor malzemeleri düzenlenen törenle özel gereksinimli öğrencilere dağıtıldı.

Vali Varol: “Bugün çok kıymetli bir proje için bir aradayız. Spor alanında özel gereksinimli gençlerimizin arkadaşları gibi her türlü sportif faaliyeti gerçekleştirmesini mümkün kılmak için Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bu güzel proje hayata geçirildi. Spor alanında ülkemizde ve Ağrı’mızda çok önemli atılımlar yapıldı. Son bir buçuk yılda Ağrı’mızda yaklaşık 200 milyon TL’lik spor yatırımı gerçekleştirdik ve gerçekleştirmeye de devam ediyoruz. Yaptığımız çalışmaları uğurlarında gerçekleştirdiğimiz gençlerimize birçok alanda olanak sağlamak için çok büyük gayret gösteriyor, tüm çalışmalarımızı yarınlarımızın teminatı olan gençlerimiz için yürütüyoruz.” dedi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından “Spor Aşkı Engel Tanımaz” projesi kapsamında hazırlanan sinevizyon gösterimi ile süren törende, Halk Eğitim Merkezi halk oyunları ekibi tarafından halk oyunları gösterisi sergilendi.

Çocuklarla yakından ilgilenen Vali Varol, spor malzemelerini Ağrı, Doğubayazıt ve Patnos Özel Eğitim Uygulama Okulu ile Ağrı Özel Eğitim Meslek Okulunda eğitim gören özel gereksinimli öğrencilere dağıttı.

Ağrı Gençlik ve Spor Müdürlüğü 2500 Kişilik Spor Salonu’nda düzenlenen törene Ağrı Valisi Dr. Osman Varol’un yanı sıra Ağrı Belediye Başkan V. Reşat Aslan, Vali Yardımcısı V./Hamur Kaymakamı Kerem Türker, İl Emniyet Müdürü Nihat Özen, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Erhan Tenekeci, Gençlik ve Spor İl Müdürü İsmail Çalgan, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek, kurum amirleri, öğrenciler ve basın mensupları katıldı.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum