AĞRI'DA KADINLAR KOOPERATİFLEŞMEYE GİTTİLER

AĞRI'DA KADINLAR KOOPERATİFLEŞMEYE GİTTİLER
Editör: Söyler Haber
09 Ocak 2021 - 12:16
AĞRI'DA KADINLAR KOOPERATİFLEŞMEYE GİTTİLER
Ağrı Valisi Dr. Osman Varol, Belediye Başkanı Savcı Sayan, Akparti İl Başkanı Abbas Aydın ve davetlilerin katılımıyla Nuh'un Kenti Kadın Kooperatifinin kullanımına sunulan üretim alanının açılış programı yapıldı. 

Üretim alanında kadınları desteklemek, ilin yöresel ürünlerinin markalaşması ve tanıtılmasını sağlamak amacıyla TRT Parkı'nda bulunan atıl bina Valilik koordinesinde İl Özel İdaresi bütçesi ile yenilenerek Nuh'un Kenti Kadın Kooperatifi'nin kullanımına verildi.

Ağrı' da kooperatifleşme yolu ile bir araya gelen, üretimleri ile hem il ekonomisine hem de ev ekonomisine katkı sağlamak isteyen girişimci kadınların kullanımına verilen üretim alanın açılış programında kurdele kesen Vali Varol:'İnsanlarımızın sıklıkla geldiği TRT Parkı hayata geçirdiğimiz bu ve benzeri projelerle canlanacak, kadın kooperatifimizce yapılacak hayırlı işlerle hemşehrilerimize güzel hizmetler sunulacaktır. Bugün, çaba gösteren kadınlarımızın faaliyet içerisinde olacağı ve gelir elde edecekleri anlamlı bir etkinlikte bir aradayız. Bunun bir parçası olmaktan büyük mutluluk duyuyor, hayırlı olması temennisinde bulunuyorum.' dedi. 

Açılışın ardından yöresel ürünler, marmelat, reçel, turşu gibi ürünlerin üretim alanlarında incelemelerde bulunan Vali Varol, kadınlarla bir süre sohbet ederek üretim süreçlerine ilişkin yetkililerden bilgi aldı.

Son olarak Vali Varol, kadınlar tarafından üretilen yöresel ikramların tadına bakarak, desteklerin kadınların sosyo ekonomik hayata katılımını sağlamak noktasında önem arz ettiğini belirtti. 
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum