AĞRI'DA AHDE VEFA BULUŞMASI

Ağrı’ya yıllarını Adamış ve Ağrı’nın Dört Farklı Kuşaktaki Spor Adamları Ağrı ASKF Binasında Bir Araya Geldi.

AĞRI'DA AHDE VEFA BULUŞMASI
Editör: Söyler Haber
12 Eylül 2022 - 16:12 - Güncelleme: 23 Ocak 2023 - 13:30




AĞRI’DA AHDE VEFA BULUŞMASI

Ağrı’ya yıllarını Adamış ve Ağrı’nın Dört Farklı Kuşaktaki Spor Adamları Ağrı ASKF Binasında Bir Araya Geldi.

Ağrı dışında yaşayan, Ağrı ve ilçelerinde ikamet eden dört farklı kuşaktaki Ağrılı spor adamları, Ağrı Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Onur Kurulu tarafından vefa buluşması adlı etkinlikte bir araya geldiler. 


Programa; ASKF Başkanı Erkan Kösedağ, Hamur Belediye Başkanı Cezmi Ergül, Emekli Halk Eğitim Müdürü Aydın Kasar, Ağrı Dağı Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve AK Parti Doğubayazıt Belediye Meclis Üyesi Sıddık Söyler, Ağrı Basın Birliği Başkanı Nuri Bayram, Ağrı Basın Birliği Genel Sekreteri Yılmaz Daş, Haberdar Sitesinin İmtiyaz Sahibi ve Editörü Cenap Elam, Emekliler Derneği Başkanı Mahmut Yıldırım, Sanayi Odası Başkanı Hayati Bekiz, Belediye Meclis Üyesi Yılmaz Karaoğlan, eski ve yeni sporcular katılım sağladı.

Ağrı ASKF evini yıkık bir binadan çıkarıp yerine modern bir bina yaptıran, ömrünü Ağrı’ya adamış turizm ve spor adamı, Ağrı’nın öz evladı, Ağrı'da bir ilki gerçekleştiren, spor denildimi akla ilk gelen kişi, Ağrı ASKF Başkanı Erkan Kösedağ, programa katılan misafirleri ile bir bir yakında ilgilenirken gözlerinden sevinç ışıkları parıldıyordu. Böylesi bir program ve buluşma dolayısıyla da haklı gururunu yaşıyordu.


Programın ilk günü mezarlık ziyareti ile başladı. Akabinde vefat etmiş spor adamları için Ağrı ulu camii de Mevlid-i Şerif okutuldu.

Etkinliğin ikinci günü akşam programında vefa buluşmasında çim yerine çamurlu ve toprak sahalarda, krampon yerine lastik ayakkabılar ve forma yerine elbiseler ile sahalarda futbol oynamaya çalışan eski futbolcular anılarını anlatırken, salonda bazen hüzünlü bazen neşeli anlar yaşandı.

Programda; Pele Mustafa, Pemılı, Kolo, Motor Zeki, Tarzan, Kemik kıran Osman, Memoye Nafiye, Bılı, Ape, piç memo, Valinin oğlu, dozer Faruk ve ismini hatırlayamadığımız birçok emektarın isimleri bir bir yad edildi. Vefat edenlere Allah’tan rahmet dilenirken, hayatta olanlar da sağlıklı ve uzun ömür dilekleri iletildi.


Ağrı ASKF Başkanı Erkan Kösedağ, yaptığı konuşmasında “Büyüklerimizden aldığımız emaneti yaşatmaya çalışıyoruz. Biz amatör sporları sizlerin bıraktığı yerden devraldık. Arkadaşlarımla birlikte bugün sizleri amatörler evimizde ağırlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Umarım emanetinize sahip çıkabilmişizdir. “dedi.

Ağrı’da duayen spor ve eğitim adamı Aydın Kasar, yaptığı konuşmasında “Ağrı ASKF’nin 17. Yıl etkinlikleri buluşma toplantısında vefa buluşması fikrini dile getirdim. Ben bu fikri ortaya atarken bu kadar güzel bir tablo ile karşılaşacağımızı beklemiyordum. Bugün burada eski anılarımızı pekiştirip eski dostlarımızla hasret giderdik. İl dışından memleketlerine gelen tüm dostlarımıza teşekkür ediyorum. Hepsinin Ağrı’nın spor tarihinde önemli bir yeri var. Hepiniz bir birinizden kıymetlisiniz. İyi ki sizleri tanımışız. Ben bu vesile ile bizlerden desteklerini esirgemeyen Ağrı ASKF Başkanı Erkan Kösedağ, Futbol İl Temsilcisi Celal Bulut ve ASKF Yöneticilerine, Bulut İnşaat Sahibi Naci Bulut ve Koşuyolu Mağazaları sahibi Nuh Yeğen’e spor adamları olarak teşekkürü borç bilirim “ dedi.


Vefa buluşmasında konuk spor adamlarının konuşmaları sonrası şöhretler karması maçı yapıldı.

Ağrı ASKF Başkanı Kösedağ, Ağrı’nın dört farklı kuşağında yer alan spor adamlarını bir araya getirerek, Ağrı’da şöhretler karması maçı yaptırdı. Şöhretler eski günlerden kalma  kozlarını sahada paylaşırken davetliler ise tribünde keyifli bir maç izlediler.

Şöhretler karması Beyaz Takımda Cezmi Ergül, Erol Yıldırım, Yılmaz Kösedağ, Cevdet Erdoğmuş, Ayhan Şakar, Hayati Bekiz, Coşkun Çaloğlu, Mehmet Şakar ve Kazım Yiğit yer alırken, Kırmızı takımda Recep Kasar, Latif Turan, Alirıza Baylı, Mehmet Subay, Turgay Mamikoğlu, Yusuf Boztoprak, Lütfü Demirhan, Osman Taş ve Mustafa Şimşek yer aldı.

Şöhretler karması maçının ardında davetliler ve sporcular topluca Sultan Sofrasında yiyilen yemekten sonra program sona erdi.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum