AĞAÇ KIRANLARIN ELLERİ KURUSUN

AĞAÇ KIRANLARIN ELLERİ KURUSUN
Editör: Söyler Haber
31 Mayıs 2022 - 15:08 - Güncelleme: 31 Mayıs 2022 - 17:25



AĞAÇ KIRANLARIN ELLERİ KURUSUN

BC GRUBU tarafından Doğubayazıt ilçemize dikilen 6 bin çınar ağacı ilçemizin yeşillenmesinde ve temiz oksijen vermesinde büyük bir önem arz etmektedir.

Yaklaşık 1000 yıl yaşama süresine sahip olan çınar ağaçları güçlü, dayanıklı, uzun ömürlü, yüce anlamına gelir. Aynı zamanda çınar, yüceliğiyle sonsuzluktur.


BC GRUBU tarafından Doğubayazıt caddelerinde dikilen çınar ağaçlarına ve belediye tarafından dikilen ağaçlara bazı Vandallar tarafından zarar verilmektedir. Dikilen ağaçlara verilen zararlar çocuklar tarafından verilmişse aileleri tarafından çocuklarına ağacın ne kadar önemli olduğunu ve bir ağaca zarar verilmeyeceği hakkında önemli bilgiler verilmesidir.

Bu Vandallığı yapanlar çocuk değil de büyükler tarafından yapılmışsa hangi inanca, hangi ideolojiye, hangi siyasi kimliğe sahip olursa olsun şiddet ile kınıyor ve diyoruz ki; EBU LEHEB GİBİ ELLERİ KURUSUN.


Bir insan kendi çocuğunun büyümesine ve yetişmesine nasıl hassasiyet ve çaba harcıyorsa bir yeşilin, bir ağacın yetişmesi hakkında da aynı hassasiyeti ve çabayı göstermelidir.

Sevgili Peygamberimiz (sav) Hz. Buyuruyor ki; “Bir kimse bir ağaç diker de onu yetiştirmek yolunda zahmetlere katlanır ve meyve verinceye kadar onu görüp gözetirse, meyvelerinden faydalanılan her şey, Aziz ve Celîl olan Allah nezdinde onun için bir sa­dakadır.”
Diğer bir hadis-i şeriflerinde de: “Kıyamet kopacağı zaman bile elinizde bir fidan bulunursa, kıyamet kopmadan yetiştirebilecekseniz hemen onu dikiniz.” buyurmuşlardır.


 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum