29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 97. yılı dönümü tüm Türkiye'de kutlandığı gibi, Doğubayazıt'da coşkuyla kutlandı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 97. yılı dönümü tüm Türkiye'de kutlandığı gibi, Doğubayazıt'da coşkuyla kutlandı.
Editör: Söyler Haber
29 Ekim 2020 - 13:55 - Güncelleme: 29 Ekim 2020 - 15:17
29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 97. yılı dönümü tüm Türkiye’de kutlandığı gibi,
Doğubayazıt’da coşkuyla kutlandı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla düzenlenen program kapsamında Doğubayazıt Kaymakamı Mehmet Kemal Akpınar, bayram tebriklerini kaymakamlık bahçesinde kabul etti.

29 Ekim etkinlik programına; Doğubayazıt Kaymakamı Mehmet Kemal Akpınar, 1.Mknz.P.Tug.Kom. Tuğ General Yücel Özer, Cumhuriyet Başsavcısı Emre Tunay, Doğubayazıt Bağımsız Belediye Başkanı Yıldız Acar, Ak Parti Doğubayazıt İlçe Başkanı Av. Mustafa Konyar, AK Parti İl Genel Meclis Üyesi Mehmet Ertoğrul, Ağrı Dağı Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve AK Parti Doğubayazıt Belediye Meclis Üyesi Sıddık Söyler, Mehmet Emin Can, AK Parti Doğubayazıt İlçe Teşkilatında Salih Barış, İlçe Müftüsü Adem Özdemir, Milli Eğitim Müdürü İhsan Kösen, Esnaf ve Sanaakatlar Oda Başkanı Tamer İsmailoğulları, Sosyal Yardımlaşma Müdürü Mehmet Arvas, Özel İdare Müdürü Kerim Arvas, Aile Sosyal Politikalar ilçe Müdürü Yavuz Selim Yazıcı, Tarım ilçe Müdürü Mehmet Salih Akkuş, Kızılay Doğubayazıt Şube Başkanı Kemal Şahin ve Kurum Müdürleri katıldılar.

Doğubayazıt İlçe Kaymakamlığı bahçesinde düzenlenen programda, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Doğubayazıt İlçe Kaymakamı günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

Kaymakam Akpınar yaptığı konuşmada; Türk Milleti’nin bağımsızlığına kasteden işgalcilere karşı başlattığı Kurtuluş Savaşı’nın 29 Ekim 1923’de Cumhuriyetin ilanıyla, tarihimizin en şerefli ve gururlu günlerinden Cumhuriyetimizin 97. yıl dönümünü coşkuyla idrak ederken, sizleri sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Cumhuriyet, milletimizin hürriyet ve istikbali uğruna verdiği var oluş mücadelesinin muazzam bir zaferle sonuçlanması sonrası gelen şanlı bir kazanımdır. Bu vesilesi ile Egemenliğin Kayıtsız ve Şartsız Millete ait olduğu tescillenmiş, ezelden beri hür yaşayan Türk Milleti ebediyen de  hür yaşayacağını, büyük bir kahramanlık destanı ile tüm işgalci devletlere ve iş birlikçilerine haykırmıştır. Yakın zamanda 15 Temmuz 2016 gecesi ve sonrası yaşananlar bir kez daha göstermiştir ki; idaresine ve bağımsızlığına kast eden, ülkemizin üstüne karabasan gibi çökmek isteyen, kökleri dışarda olan terör örgütlerine ve iş birlikçilerine karşı kahraman milletimizin, Milli Mücadele döneminde oluğu gibi, yine yekvücut olup canını siper etmekten bir an bile tereddüt etmediğine bir kez daha şahit olduk. Zira bu millet; vatan, bayrak ve istiklali söz konusu oluğunda gözünü kırpmadan ölüme atılabileceğini, yüzlerce yıllık tarihi boyunca defalarca ispat etmiştir.
   Türkiye Cumhuriyeti 97 yıldır muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkma parolasıyla karşısına çıkan tüm zorlukların üstesinden de gelerek yoluna devam etmektedir. Bu yolda en büyük gücümüz, “fikri hür vicdanı hür” sorgulayan, maneviyatı yüksek, adil nesiller yetirmekten geçmektedir. Bu itibar ile herkesin daha güçlü bir Türkiye’nin inşasında büyük görev ve sorumluluklar düşmektedir. Bu duygu ve düşünceler ile başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatanı, bayrağı ve istiklali uğuna canını ortaya koyan aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor kahraman gazilerimizi minnetle yâd ediyorum. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı bir kez daha kutlar şükranlarımız sunarım” dedi.  



29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından düzenlenen spor müsabakalarından dereceye giren idareci ve öğrencilere, Kaymakam Mehmet Kemal Akpınar, 1.Mknz.P.Tug.Kom. Tuğ General Yücel Özer, Doğubayazıt Bağımsız Belediye Başkanı Yıldız Acar tarafından kupa ve madalyalar verildi.


Doğubayazıt İlçe Kaymakamlığı bahçesinde düzenlenen 29 Ekim etkinlik programı töreninde hazırlanan protokol koltuklarına yapıştırılan isimler ve davete katılmayan protokol üyelerinin yerleri boş kaldı.

Doğubayazıt’da hazırlanan İlçe protokol isimleri dikkatlerden kaçmadı.

İlçedeki protokol listesinde yer alan müdürlük, dernek ve STK başkanlarının yerlerinin boş kalması ve hiçbir gün devletin davetlerine icabet etmeyenlere yer ayrılması, koltukların boş kalmasına neden oldu.

İsimleri protokol koltuklarında olmayan ve etkinliğe katılmak isteyip te katılamayanlar ve ayrıca Basın Mensuplarına ve Belediye Meclis Üyelerine yer ayrılmaması dikkatlerden de kaçmadı.

Madalya töreninin ardında Gençlik Merkezi gönüllülerinin sunduğu müzik dinletisinden sonra tören sona erdi.

SÖYLER HABER
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum