​​​​​​​2021-2022 AĞRI AMATÖR LİG KURALARI ÇEKİLDİ

​​​​​​​2021-2022 AĞRI AMATÖR LİG KURALARI ÇEKİLDİ
Editör: Söyler Haber
19 Eylül 2021 - 14:40


2021-2022 AĞRI AMATÖR LİG KURALARI ÇEKİLDİ

Ağrı Amatör Futbolunda 2021-2022 futbol sezonu kura çekimi Amatör Spor Kulüpleri Federasyonunda ( ASKF) gerçekleştirilen toplantı ile yapıldı.

Ağrı Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu, 2021-2022 futbol sezonu maç planlamasını yaparak kura çekimini tamamladı. ASKF'de yapılan kura çekimi toplantısına ASKF Başkanı Erkan Kösedağ, Başkan Vekili Mehmet Halim Yakut, Tüfad Temsilcisi Ahmet Atılmış, Futbol İl Temsilcisi Celal Bulut, İl Hakem Kurulu Başkanı Erdinç Güneş, TFFHGD Temsilcisi Ahmet Yılmaz, Saha Komiserleri Derneği Başkanı İhsan Orgarun ve kulüp temsilcileri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Ağrı ASKF Başkanı Erkan Kösedağ " Konuşmama başlamadan önce  ben buradan çok mutluyum, Ağrı Amatör Lig tarihinde ilk kez bu kadar katılım ile Ağrı Amatör Ligi maçları oynanacaktır. Amacımız ilimizde sporun tabana yayılmasını sağlamak. Bunda en önemli iş elbetteki spor kulüplerimize düşüyor. Pandemi sürecinin ekonomik etkilerini azaltmak için Milletvekilimiz Ekrem Çelebi'nin destekleri ile birçok amatör spor kulübümüze Spor Bakanlığımızca lig öncesinde nakit destek sağlandı. 5 bin TL nakdi destek alamayan kulüplerimiz için bakanlık nezdinde girişimler yapıldığını en kısa sürede bu sorunun çözüleceğini, bunun yanı sıra bizim yıllardır siyasetçilere yaptığımız talepler bir bir karşılık buluyor. Bu sezon merkez ilçede bulunan sentetik sahamızın tribün ve aydınlatması tamamlanıyor. İnşallah yeni süreçte Diyadin ve Doğubayazıt ilçelerimizde aydınlatma taleplerimiz olacak." dedi.

Sanayi Spor Kulübü Başkanı maddi imkansızlıklardan dolayı lige katılmayacaklarını dile getirirken, TFFHGD Temsilcisi Ahmet Yılmaz yaptığı konuşmasında; Başkanım biz sizin lige katılım bedelini ve maddi durumunuzu karşılayacağız. Sizin takım her deplasmana gittiği vakit rakip takımlarda sizlerin deplasman masraflarınızı karşılasın dedi ve Sanayi Spor Başkanı bu yardımlardan dolayı lige katılacaklarını söylediler.

Kulüp Başkanları tarafından toplantıda yapılan konuşmalarda; Kulüplerin maddi imkansızlar içerisinde olduğunu, deplasman, malzeme giderlerinin olduğunu, pandemi sürecinde çok büyük zorluklar çekildiği, Spor Bakanlığı, Ağrı Valiliği, İlçe Kaymakamları, Belediye Başkanları ve il ilçe spor müdürlükleri tarafından acilen kulüplere yardım edilmesi gerektiğini, aksi takdirde birçok kulübün ligde çekilme durumlarının yaşanacağı kulüp temsilcileri tarafından dile getirildi.
Konuşmaların ardından kura çekimleri yapıldı.

Ağrı Amatör ligi, iki grupta 12 takımla oynanmasına karar verildi.

A GRUBUNDA
Sanayi Spor
 Tutak Spor
04 Doğubayazıt Spor
Diyadin Gençlerbirliği
Eleşkirt Spor
Bayazıt Spor
 
B GRUBUNDA
İshak Paşa Spor
Taşlıçay spor
Diyadin 1978 Spor
Hamur Kümbet Spor
Patnos Gençlik Spor
1918 Ağrı Spor

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum