19 MAYIS ATATÜRK'Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANDI.

19 MAYIS ATATÜRK'Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANDI.
Editör: Söyler Haber
20 Mayıs 2022 - 19:42 - Güncelleme: 20 Mayıs 2022 - 20:13
 
19 MAYIS ATATÜRK'Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANDI.

Doğubayazıt ilçesinde 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla tören düzenlendi.

Doğubayazıt Kaymakamlık bahçesinde saat 10.00 da düzenlenen törende, saygı duruşunun ardında İstiklal Marşı okundu. Tören alanına çelenk sunumu yapıldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda öğretmen ve öğrenciler tarafından yapılan resimlerin sergi açılışı yapıldı.

Törene, Doğubayazıt İlçe Kaymakamı Refiki Muhammed Taha Büyükserin, Cumhuriyet Başsavcısı Bahri Yalçınöz, AK Parti Doğubayazıt Belediye Meclis Üyesi Grup Başkanı ve Ağrı Dağı Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sıddık Söyler, Doğubayazıt İlçe Müftüsü İbrahim Yiğit, İlçe Milli Eğitim Müdürü İhsan Kösen, Anadolu Doğubayazıt Ölümsüz Kahramanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Selahattin Akkuş, Kamu Kurum müdürleri, gençler ve vatandaşlar katıldı.

Saat 10.30 da devam eden program;Ahmedi Hani Anadolu Lisesi Okul Müdürü Tamer Salman, okul idaresi, öğretmenler ve öğrencileri tarafından hazırlanan muhteşem programda, şiirler okundu, sportif ve kültürel etkinlikler yapıldı. Salonda bulunan vatandaşlar tarafından büyük bir beğeni ile izlenirken programda söylenen türkülere vatandaşlarda eşlik etti.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a çıkarak başlattığı kurtuluş mücadelesinin 103. Yılında Türk gençleri olarak bu ölümsüz günü onurlandırmak adına, Ahmedi Hani Anadolu Lisesi Okul Müdürü Tamer Salman, okul idaresi ve 60 kişilik öğrenci grubu tarafından bu anlamlı günde yaptıkları gösterileri ve emekleriyle bugüne anlam katmıştır.


Doğubayazıt İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda Ahmedi Hani Anadolu Lisesi okul idaresi ve öğrencileri tarafından düzenlen programda Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardında Doğubayazıt Gençlik ve Spor İlçe Müdiresi Sevim Şimşek Konyar, bir konuşma yaptı. Ahmedi Hani Anadolu Lisesi yönetimi ve öğrencileri tarafından hazırlanan Program; Sinevizyon Gösterimi, Gençliğe Hitabenin Okunuşu, Gençliğin Ataya Cevabı, Oratoryo gösterisi, Şiir Okunması, Koronun Türkü ve Marş Seslendirmesi, Halk Oyunları Gösterisi, dereceye girenlere verilen ödüller ile program sona erdi.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum