15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik günün 5. Yıldönümü Doğubayazıt'ta Kutlandı

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik günün 5. Yıldönümü Doğubayazıt'ta Kutlandı
Editör: Söyler Haber
16 Temmuz 2021 - 10:44 - Güncelleme: 16 Temmuz 2021 - 12:42



15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik günün
5. Yıldönümü Doğubayazıt’ta Kutlandı

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kalkışmasının 5. yıldönümü dolayısıyla Doğubayazıt Kaymakamlığı tarafından çeşitli etkinlikler ile kutlandı.

Bu kapsamda sabah saatlerinde Kaymakam Mehmet Kemal Akpınar ve beraberindeki heyet, Doğubayazıt ilçesindeki şehit ailelerini ziyaret ettiler.

Program, Doğubayazıt şehir mezarlığındaki şehitlikte devam etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından aziz şehitlerimizin kabirlerine kırmızı karanfiller bırakıldı. Şehitlerin mezarları başında Kur'an-i Kerim okunup, dualar edildi.

15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında, şehitlerin ruhu için Doğubayazıt Merkez Camiinde Mevlid-i Şerif okunarak dualar edildi.

Gece saat 20.15 de Doğubayazıt kaymakamlık binası önünde saygı duruşu istiklal marşın okunmasıyla program devam edildi.

Programa; Doğubayazıt ilçe kaymakamı Mehmet Kemal Akpınar, Tugay Kom. Tuğ. General Yücel Özer, Bağımsız Belediye Başkanı Yıldız Acar, Cumhuriyet Başsavcısı Bahri Yalçınöz, AK Parti Doğubayazıt İlçe Bşk. Av. Mustafa Konyar ve Yönetim Kurulu Üyeleri, İlçe Emniyet Müdürü Ömür Arık, Ağrı Dağı Gazeteciler Cemiyeti Bşk. ve Belediye Meclis Üyesi Sıddık Söyler, Sosyal Yardımlaşma Müdürü Mehmet Arvas, Özel İdare Müdürü Kerim Arvas, Aile Sosyal Politikalar İlçe Müdürü Yavuz Selim Yazıcı, Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Metin Eren, Kızılay Doğubayazıt Şube Başkanı Kemal Şahin, askerî erkan, kurum müdürleri ve Doğubayazıt halkı katılım sağladılar.

Programda Doğubayazıt ilçe kaymakamı günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.
Kaymakam Akpınar, yaptığı konuşmasında” 15 Temmuz Destanını selamladığımız bu anlamlı günde; okunan hatm-i şerifleri, duaları, Kur’an-ı Kerim tilavetlerini şehitlerimizin ruhlarına hediye ediyor ve ezanımıza, bayrağımıza, bağımsızlığımıza sahip çıkan tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum.
Bugün buraya Milletimizin bu demokrasi zaferini kutlamak; kalpleri iman ve ülke sevgisiyle dolu olarak Vatan, Millet, Bayrak, İstiklal ve diğer bütün mukaddes değerleri uğruna gözlerini kırpmadan canlarını feda eden Aziz Şehitlerimizi bir kez daha yâd etmek ve kahraman gazilerimize şükranlarımızı sunmak üzere bir araya gelmiş bulunuyoruz.
Devletimiz ve milletimizin istiklal ve istikbaline kastetmeye teşebbüs eden hain FETÖ terör örgütünün kanlı darbe girişimini tarihte eşi benzeri görülmedik bir kahramanlıkla bertaraf eden aziz milletimizin tarihe kazıdığı bir destan olan “15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Gününün beşinci yıl dönümünü kutluyoruz”
Tarihimizin en karanlık hadiselerinden biri olan 15 Temmuz 2016 darbe kalkışması ve işgal girişimi, milletimizin verdiği destansı mücadele neticesinde parlak bir zafere ve aydınlığa dönüşmüştür. Aziz milletimiz 15 Temmuz gecesi, tıpkı Çanakkale'de, İstiklal harbimizde olduğu gibi tüm fertleriyle tek yürek, tek bilek olmuştur. Tankın, topun, tüfeğin, helikopterin, uçağın, füzenin karşısına sadece ve sadece imanıyla, inancıyla, yüreğiyle dikilerek demokrasisine, istiklaline ve istikbaline sahip çıkmıştır.

  Bilinmelidir ki, Ülkemizin bölünmez bütünlüğüne, birliğine ve dirliğine yönelik hain saldırılara karşı, aziz Milletimiz, geçmişten aldığı ilhamla, milli birlik ve beraberlik şuuru içinde, hür ve bağımsız yaşama azim ve kararlılığını ilelebet sürdürecektir. Her türlü zorlukları aşarak kurduğumuz Devletimizi, birlik ve beraberlik içinde, bin yıldan bu yana sürdürdüğümüz kardeşlik ruhuyla daha da yüceltmek ve güçlendirmek temel sorumluluğumuzdur. Bunun için, sosyal, kültürel, ekonomik ve diğer alanlarda bölgemizde ve dünyada gelişmiş ülkeleri aşmak için çok çalışmalıyız. Bu duygu ve düşüncelerle, ülkemizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğü için canlarını seve seve veren tüm aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, Doğubayazıtlı hemşerilerimin ve Aziz Milletimizin Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Gününü en içten duygularımla kutluyorum" dedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan konuşmayı, Demokrasi Nöbetine katılım sağlayan vatandaşlar tarafından çoşku ve alkışlar içerisinde dinlendi.

Türk Kızılay Doğubayazıt şubesi tarafından kaymakamlık bahçesine gelen vatandaşlara çorba, tatlı ve çay ikram edildi.

Program gece saat 00.13 ilçedeki tüm camilerde okunan selalar ile son buldu.


 






 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum