100 Dağcı Zirvede İstiklal Marşını Okuyacak

100 Dağcı Zirvede İstiklal Marşını Okuyacak
Editör: Söyler Haber
29 Ağustos 2022 - 17:03



30 Ağustos Zafer Bayramı Günü Ağrı Dağın Zirvesinde 100 Dağcı İle İstiklal Marşımızı Okuyacağız

25 Ağustos 2022 tarihinde Ağrı Valisi Dr. Osman Varol’u makamında ziyaret eden TDF Başkanı Prof. Dr. Ersan Başar, Ağrı Dağı tırmanışları ve dağcılık faaliyetleri hakkında bilgiler sundu.

Türkiye Dağcılık Federasyonu (TDF) koordinesinde bir araya gelen 100 kişilik dağcı grubu, Türkiye’nin en yüksek noktası olan Ağrı Dağı'na zirve tırmanışına başladı.

TDF tarafından 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla Ağrı Dağı’na tırmanış programı düzenlendi. 30’u yabancı 100 kişilik dağcı grubu Doğubayazıt ilçesinden minibüslerle Çevirme mezrasına geldi.

Burada hazırlıklarını tamamlayan dağcı grubu, daha sonra 3 bin 200 metrede bulunan ilk kamp alanına ulaşmak için yürüyüşe başladı.

TDF Başkanı Prof. Dr. Ersan Başar, gazetecilere yaptığı açıklamada, Ağrı Dağı’nın dünyanın her tarafından ilgi gördüğünü söyledi.

Ağrı Dağı’nın çok özel olduğunu belirten Başar, şunları kaydetti: "Toplam 100 dağcıyla Ağrı Dağı’nın zirvesine ulaşmayı hedefliyoruz. 30 Ağustos’ta zirveye ulaşarak orada Türk bayrağını dalgalandırıp İstiklal Marşı’mızı okuyacağız. Ağrı Dağı, dağcılık anlamında her geçen gün daha çok ilgi görüyor. Dağcılarımız ve sporcularımızın bu dağa ilgisi artarak devam ediyor

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum