10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ AĞRI'DA ÇOŞKU İLE KUTLANDI

10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ AĞRI'DA ÇOŞKU İLE KUTLANDI
Editör: Söyler Haber
11 Ocak 2022 - 18:14 - Güncelleme: 11 Ocak 2022 - 18:46



10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ
AĞRI'DA ÇOŞKU İLE KUTLANDI

Ağrı Çalışan Gazeteciler Cemiyeti tarafından Ağrı’da düzenlenen 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü, Ağrı Valiliği, Ağrı Belediyesi ve Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesinin iş birliğiyle AİCU Osmanlı Konferans Salonunda bir program gerçekleşti.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Programı AİCU’de resim sergisi ile başladı.

Resim sergisi İl Protokol Üyeleri ve basın mensupları tarafından kurdele kesilerek serginin açılışı gerçekleşti.

Açılışın ardından program, Konukevinde düzenlenen yemekle sürdü. İl Protokol Üyeleri ve basın mensupları yemek programında bir araya geldiler.

Yemek programının ardından AİCU Osmanlı Konferans Salonunda düzenlenen Yılın Gazetecileri Ödül Töreni yapıldı.

Programa; Vali Dr. Osman Varol, Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan, Cumhuriyet Başsavcısı Mehdi Can, Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Hüseyin Demirses, Hamur Belediye Başkanı Cezmi Ergül, Taşlıçay Belediye Başkanı İsmet Taşdemir, Tutak Belediye Başkanı Bülent Duru, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Abdulhalik Karabulut, Baro Başkanı Mehmet Salih Aydın, Vali Yardımcıları, İlçe Kaymakamları, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Mehmet Nuri Yıldız, Ağrı Dağı Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sıddık Söyler, Doğubayazıt Narinkale Gazetesi Sahibi Erhan Baydar, Doğubayazıt Belediye Başkan Yardımcısı Mecburiye Şahin ve Selahattin Savaş, kamu kurum müdürleri STK temsilcileri katılım sağladılar.

Protokol Üyeleri ile basın mensupları ve vatandaşların katılımıyla düzenlenen Ödül Töreni’nde Ağrı’da görev yapan gazetecilerin hayatlarını ve görev koşullarını anlatan ‘Hayat Haberdir’ adlı kısa film gösterimi gerçekleştirildi.

Protokol konuşmaları ile süren programda Vali Dr. Osman Varol, Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan, AİCU Rektörü Abdulhalik Karabulut ve Ağrı Çalışan Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ahmet Genç, günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yaptılar.
 
Konuşmaların ardından ödül törenine geçildi.

Vali Dr. Osman Varol, Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan, AİCU Rektörü Abdulhalik Karabulut, Cumhuriyet Başsavcısı Mehdi Can ve Ağrı Çalışan Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ahmet Genç, yılın habercilerine ödüllerini takdim ettiler.

“En İyi Görüntü-Haber” kategorisinde ödülün sahibi Anadolu Ajansı’ndan Abdullah Söylemez, “En İyi Fotoğraf” kategorisinde ödülün sahibi TRT Kurdi Temsilcisi Ömer Faruk Atalay, “En İyi Yazılı Basın” kategorisinde ödülün sahibi Sabah Gazetesi’nden Recep Çirik’in olurken “En İyi Araştırma-Dosya Haber” kategorisinde ödülü İlke Haber Ajansı’ndan Ömer Adıgüzel, “En İyi Sayfa Düzeni” kategorisinde ödülü  Hakimiyet Gazetesi Editörü Nurhayat Yörük, “En İyi Haber” kategorisinde ödülü DHA ve İHA Muhabiri Ramazan Demir, “En İyi Spor Haber” kategorisinde ödülü Demet Aydemir Demir, “En İyi Söyleşi Röportaj Haber” kategorisinde ödülü Memleket Gazetesi’nden Engin Aslankılıç, “En İyi Çıkış Yapan Yerel İnternet Haber Sitesi” ödülü Ağrı Basın’dan Yüksel Aslan, “Teşvik Ödülleri” Muhammet Yıldız ve Ümit Oktan alırken “Ahde Vefa” ödüllerinin sahibi Aydın Kasar ve İsmail Durak oldu.

Ödül Töreni’nin ardından, klasik eserlerden edindiği heyecanı gençlerle paylaşmayı hayat tarzı haline getiren ve 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Programı dolayısıyla Ağrı iline davet edilen Hayati İnanç ile bir Söyleşi Programı yapıldı.

Ağrı halkı tarafından yoğun bir katılımı ile gerçekleştirilen programın sonunda katılımlarından dolayı Hayati İnanç'a, Ağrı Çalışan Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ahmet Genç tarafından plaket takdim edildi.






 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum