FİGEN GÖKTÜRK TEK BAŞINA 400 AİLE YARDIM ETTİ

FİGEN GÖKTÜRK TEK BAŞINA 400 AİLE YARDIM ETTİ
Editör: Söyler Haber
17 Ocak 2021 - 16:35 - Güncelleme: 17 Ocak 2021 - 16:54
FİGEN GÖKTÜRK TEK BAŞINA 400 AİLE YARDIM ETTİ
 
Doğubayazıt ilçesinde yaşayan Figen Göktürk 2014 yılında başladığı yardım kervanına pandemi sürecinde Doğubayazıt ilçe merkezi ve köylerinde oturan yardıma muhtaç 400 aileye gıda yardımı yaptı.

Figen Göktürk ile yaptığımız söyleyişte bu işe nasıl başladınız ve bu yardımlar kimler tarafından sizlere ulaştırılıyor ve siz bu yardımları nasıl ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırıyorsunuz sorusuna Göktürk “2014 yılında yedek öğretmenlik yaptığım yıllarda kendi öğrencilerime çalıştığım okul ve çevresine yönelik küçük çapta bir yardım ile başladım. Önceleri sosyal medya da paylaşmak istemiyordum, birkaç paylaşım yapmaya devam ettim. Bana ulaşan hayırseverler çoğalınca bende daha fazla aileye ve öğrenciye ulaştım”.

Figen Göktürk “Özellikle pandemi sürecinden bu yana yaklaşık 400 ailenin gıda ihtiyacını bana ulaşan yardımlar ile karşıladım. Hayırseverler bana ne kadar fazla ulaştılar bende onların aracılığıyla daha çok ihtiyaç sahibi ailelere ulaştım. Bunun yanında 2014 ten bu yana çalıştığım okullarda ve çevre mahallelerde köylerde ihtiyaç sahibi çocuklara giyim, kırtasiye, ayakkabı, mont ihtiyaçlarını karşılandım. En ücra köylerdeki ailelere ve öğrencilere gelen yardımları ulaştırmaya çalıştıklarını anlatan Göktürk, hayırseverlerden gelen yardımları bazen hayırseverler tarafından tuttulan araçlarla, bazende akrabalarımın araçları ile gelen yardımları ulaştırmaya çalışıyorum. Kırtasiye ihtiyacı olan hiçbir öğrencimiz kalmasın. Yardıma muhtaç hiçbir ailemiz kalmayana kadar hayırseverlerden bana gelen her yardımı ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaya devam edeceğim”.  dedi
SÖYLER HABER

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum