Doğubayazıt Bardaklı (Tağılka) Köyü'nde 8 Yıllık Kan Davası Emin Öztürk ve Av. Nedim Kolan Öncülüğünde Barışla Sonuçlandı

ABONE OL

Doğubayazıt Bardaklı (Tağılka) Köyü'nde 8 Yıllık Kan Davası Emin Öztürk ve Av. Nedim Kolan Öncülüğünde Barışla Sonuçlandı

Yıllardır Doğubayazıt’ın Bardaklı (Tağılka) Köyü'nde akraba iki aile arasında devam eden kan davası, Zilan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Emin Öztürk ve Kolan Hastaneleri Yönetim Kurulu Başkanı Av. Nedim Kolan'ın öncülüğünde düzenlenen barış programıyla sona erdi. Yaklaşık 8 yıldır süregelen husumet, köy halkının da tanıklığında gerçekleşen barış yemeğinde tarafların birbirini affetmesiyle tarihe karıştı.

Barışa Giden Yolda İki İsmin Öncü Rolü
Bardaklı Köyü'nde Sevinç ve Kuba aileleri arasında 8 yıl önce başlayan ve uzun süredir çözülemeyen kan davası, bölgenin saygın iş insanları Emin Öztürk ve Av. Nedim Kolan'ın devreye girmesiyle çözüme kavuştu. İki lider isim, ailelerle defalarca görüşmeler yaparak tarafları barışa ikna etti. Yoğun çaba ve diyalog sürecinin ardından aile büyükleri karşılıklı olarak helalleşerek husumeti sonlandırma kararı aldı.

Zilan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Emin Öztürk, barışın sağlanmasında oynadığı role ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:
"Bizler bu topraklarda kardeşliğin, hoşgörünün ve barışın hakim olması için çalışıyoruz. Sevinç ve Kuba aileleri arasındaki bu kan davasının sona ermesi hepimiz için büyük bir mutluluk. İki kardeş aile arasındaki bu buzdağının erimesine vesile olabildiysek ne mutlu bize. Barışın kalıcı olması için takipçisi olacağız."

Kolan Hastaneleri Yönetim Kurulu Başkanı Av. Nedim Kolan ise barış sürecine ilişkin şunları söyledi:
"Kan davaları sadece iki aileyi değil, tüm toplumu yaralar. Bizler, Emin Öztürk kardeşimizle birlikte bu yarayı sarmak için yola çıktık. Sevinç ve Kuba ailelerinin büyüklerinin sağduyusu ve helalleşme iradeleri sayesinde bu işi sonlandırdık. Bundan sonra iki ailemiz yeniden eski günlerdeki gibi kardeşçe yaşayacak. Barışa katkı sunan herkesten Allah razı olsun."

Barışa Destek Veren İsimler
Barış sürecinin başarıyla sonuçlanmasında Emin Öztürk ve Av. Nedim Kolan'ın yanı sıra; Hacı Sebih Tanrıverdi, Hacı Yusuf Saltaş ve Hacı Nuri Sarı da önemli katkı sundu. Bu isimler, sürecin başından itibaren taraflar arasında köprü görevi üstlenerek barış ortamının tesis edilmesinde etkin rol oynadı.

4 Yüz Kişilik Barış Yemeğinde Duygusal Anlar
Barışın perçinlenmesi amacıyla Bardaklı Köyü'nde düzenlenen barış yemeğine yaklaşık 400 kişi katıldı. Sevinç ve Kuba ailelerinin yanı sıra köy halkının da yoğun ilgi gösterdiği programda duygusal anlar yaşandı. Aile büyükleri birbirlerine sarılarak helalleşirken, davetliler gözyaşlarını tutamadı.

Barış yemeğinde konuşan Emin Öztürk, "Bugün burada iki ailemizin yeniden kucaklaşmasına tanıklık ediyoruz. Bu barışın kalıcı olması en büyük temennimiz. Bizler her zaman kardeşliğin, birliğin ve dirliğin yanında olmaya devam edeceğiz" dedi.
Av. Nedim Kolan ise, "Bu topraklarda kan davalarının son bulması hepimizin ortak arzusu. Bugün Sevinç ve Kuba aileleri bunu başardı. İnşallah bu örnek barış, diğer aileler için de ilham kaynağı olur" ifadelerini kullandı.

Köy Halkından Teşekkür
Barış yemeğine katılan köy sakinleri, Emin Öztürk ve Av. Nedim Kolan başta olmak üzere barışa destek veren tüm isimlere teşekkür etti. Vatandaşlar, yıllardır süren gerginliğin sona ermesinden duydukları memnuniyeti dile getirerek, "Artık hepimiz tek yürek, tek aile olduk. Bu barışa vesile olan herkesten Allah razı olsun" şeklinde konuştu.

Barışın Kalıcı Olması Hedefleniyor
Emin Öztürk ve Av. Nedim Kolan, barışın kalıcı olması için önümüzdeki süreçte de iki aileyle yakından ilgileneceklerini, olası sürtüşmelerin önüne geçmek adına gerekli destek ve takibi sürdüreceklerini belirtti. Aile büyükleri de alınan bu kararlı tutumdan dolayı memnuniyetlerini dile getirerek, bundan sonra kardeşçe yaşama sözü verdi.