​​​​​​​23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Doğubayazıt'ta Coşkuyla Kutlandı.

ABONE OL



23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Doğubayazıt’ta Coşkuyla Kutlandı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri; Doğubayazıt ilçesinde  22 Nisan günü başladı. Kaymakam Murat Ekinci, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Milli Eğitim Müdürü Davut Şen ve beraberindeki heyeti Kaymakamlık makamında kabul etti.


23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramlarında geleneksel hale gelen, çocukların temsili olarak koltuğa oturmaları töreninde Doğubayazıt Kaymakamı Murat Ekinci, Cemile Yassuboğa İlkokulu öğrencisi Yusuf Taştan ve Milli Eğitim Müdürü Davut Şen, makamını Ronya Kızılay'a teslim etti.
Kaymakam Ekinci, bu özel gün dolayısıyla 4.sınıf öğrencisi Yusuf Taştan'a makamını bırakarak, tüm çocukların bayramını kutladı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Doğubayazıt Doç. Dr. Yaşar Eryılmaz Şehir Stadyumunda bir tören düzenlendi.

Törene; Doğubayazıt ilçe kaymakamı Murat Ekinci, 1. Mknz. P. Tugay Kom. Tuğg. Şükrü Özbakır, Cumhuriyet Başsavcısı Eren Öztaş, Adalet Komisyonu Başkanı Yunus İşler, Ağrı İl Jandarma Alay Komutan Yrd. Alb. Yasin Berçin, İlçe Emniyet Müdürü Serkan Demir, İlçe Jan. Böl. Kom. Yb. Ahmet Başara, İlçe Milli Eğitim Müdürü Davut Şen ve kamu kurum müdürlerinin yanısıra tirübünde 3 bin yakın vatandaş katılım sağladı. Tören Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı.

Daha sonra İlçe Stadyumu'nda 23 Nisan kutlamaları başladı. Program, ilk olarak Cemile Yassuboğa İlkokulu öğrencilerinin dans gösterisi, 23 Nisan adlı şiirin okunması ve Fevzi Çakmak İlkokulu öğrencilerinin dans gösterisinin sonrasında okunan Bizim Bayramımız şiiri ile devam etti. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusu, Halk Oyunları Gösterisi, Hasan Çoktin Ortaokulu, 14 Nisan İlk ve Ortaokulu öğrencilerinin dans gösterisi ve 23 Nisan'la anılan çeşitli yarışmalar düzenlendi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı heyecanı, düzenlenen yarışmaların kazananlarına hediyelerinin takdim edilmesinden sonra geçit töreni ile son buldu.

 


23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında Doğubayazıt Kaymakamı Murat Ekinci'ye Cemile Yassuboğa İlkokulu öğrencisi Yusuf Taştan, çiçek takdim etti.


23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramlarında geleneksel hale gelen, çocukların temsili olarak koltuğa oturmaları töreninde Doğubayazıt Kaymakamı Murat Ekinci, Cemile Yassuboğa İlkokulu öğrencisi Yusuf Taştan'a makamını teslim etti.


Kaymakam Murat Ekinci, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında, yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere hediye takdim etti.


23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında tören geçiti.


23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramına katılan protokol üyeleri ve öğrenciler ile günün anısına toplu fotoğraf


Halk Oyunları Gösterisi


23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, öğrencilerin etkinlik gösterisi.


23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, öğrencilerin etkinlik gösterisi.


Doğubayazıt ilçe Kaymakamı Murat Ekinci, 1. Mknz. P. Tugay Kom. Tuğg. Şükrü Özbakır ve Cumhuriyet Başsavcısı Eren Öztaş, Bayram törenine katılan veli ve çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı.
 


Tören Geçişinde selamlama


Doğubayazıt Kaymakamı Murat Ekinci'nin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Dolayısıyla Bir Mesaj Yayımladı.

Kaymakam Ekinci mesajında; Bugün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın coşkusunu hep birlikte yaşıyoruz. Bu özel gün, Türk milletinin kendi kaderini tayin etme iradesinin en güzel örneklerinden biridir. Atatürk'ün önderliğinde kurulan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışıyla birlikte başlayan bu süreç, ülkemizin bağımsızlığı için verdiği mücadelenin sembolüdür.

Bugün, ulusumuzun geleceği olan çocuklarımızın da bayramıdır. Çocuklarımızın sağlıklı, mutlu ve eğitimli bir şekilde büyüyebilmeleri, ülkemizin geleceği açısından son derece önemlidir. Bu nedenle, devletimiz çocuklarımızın eğitimine büyük önem vermektedir.

Sevgili çocuklarımız, sizler bizim en değerli varlıklarımızsınız. Sizlerin gülümsemesi, mutluluğu, geleceği için çalışmaya devam edeceğiz. Sizlere her zaman destek olacak, sizlerin hayallerini gerçekleştirmeniz için elimizden geleni yapacağız.
 
Bu özel günde hep birlikte, çocuklarımızın geleceği için çalışmaya devam etmek için söz verelim. Atatürk'ün bizlere bıraktığı mirası korumak, ülkemizin bağımsızlığı için çalışmak ve çocuklarımızın mutlu bir geleceği olması için el ele verelim. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nız kutlu olsun.
 
Murat Ekinci 
Doğubayazıt Kaymakamı